S01A31 – Is Windows 11 bijna klaar?

In aflevering 31 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Ze duiken met Ron Onrust in app stores. Ray deelt een nieuwe Windows-sneltoetscombinatie als productiviteitstip.

Nieuws

Windows 11 Insider Preview 22000.168 brengt geen grote verbetering. De minder strikte installatievereisten wel, maar het lijkt dat elk voordeel een nadeel ‘hep’. Vooralsnog mikt Microsoft op een lancering vanaf 5 oktober.

Er komt geen Hyper-V Server 2022. Het is over en uit met de gratis hypervisor vanuit Microsoft. Er mag vanaf nu € 9 per fysieke kern per maand worden neergelegd voor Azure Stack HCI.

Microsoft heeft de 64-bit OneDrive-applicatie beschikbaar gesteld voor al jullie grote (hoeveelheden) bestanden.

Er gaan geruchten over de Surface Duo 2, dus we zoeken de verschillen met de Surface Duo 1, vanuit de ‘gelekte’ geekbench database. Ook Cosmos DB was lek. Kritiek en wel 2 jaar lang, maar 10 jaar oude VPN-routers van Cisco krijgen geen update om een kritiek uPnP-lek te dichten.

Microsoft Defender for Endpoint (MDE) Plan 1 wordt onderdeel van Microsoft 365 E3-abonnementen. Eén van de beste antivirusoplossingen krijgt zo centrale beheer- en rapportagemogelijkheden.

De Indonesische COVID-app was lek en er vond weer een crypto-overval plaats. Liquid in Japan genoot uiteindelijk van wat Raymond een happy end noemt.

App stores

Samen met Ron Onrust duiken Ray en Sander in de wondere wereld van de app stores. Microsoft veroordeelt Chromebookgebruikers binnenkort tot web apps van Office. Apple rekent percentages die vergelijkbaar zijn aan ThuisBezorgd, maar wat is nou precies het verschil tussen die twee modellen?

Evenementen

De Azure User Group België organiseert op 7 september een virtuele avond met Alpa Buddhabhatti over Azure Data Factory. Geheel gratis.

Productiviteitstip

Met Win+Home kan elk venster op het bureaublad worden geminimaliseerd, behalve het actieve venster. Met Win+Home kunnen ook al die geminimaliseerde vensters weer worden teruggebracht. Sander kan het schudden vergeten.