Aflevering 3


De derde podcast van de IT Bro’s staat in het teken van het laatste nieuws, dat toch wel heel veel om Microsoft Edge draait.

Nieuws

De spartaanse versie van Microsoft Edge wordt binnenkort vervangen met de Chromium-versie van EdgeSander keek naar de meeste recente Windows Server 2022 Preview-versie en zag hier ook nieuws rond Edge. Windows 10 21H1 bevat niet veel nieuwe features, maar de Edge Preview biedt nu een kindermodus.

Mocht je netwerk al gebruik maken van WPA3-beveiliging, dan was er deze week een fijne patch vanuit Microsoft om BSODs als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Voor de Azure AD-afficionado’s worden twee nieuwe features uitgelicht: de Temporary Access Pass (TAP) en de aangekondigde, automatisch verlopende gastgebruikersrechten in SharePoint en OneDrive for Business.

De Surface Duo is beschikbaar in Europa en Mark Russinovich komt de fans van rdcman te hulp.

Evenementen

De session catalog is live voor Microsoft Ignite. Kun je niet wachten, dan kun je terecht voor Identity Governance en Passwordless bij de WP Ninja’s op 23 februari.

Vraag uit het veld

De IT Bro’s behandelen de vraag van Guus rond de Edge Password Manager. Tweakers verschaft een achtergrond voor dit verhaal. Is het het beste sinds gesneden brood of is het meer oude wijn in nieuwe zakken? De Authenticator App komt aan bod en rekent af met de gratis versie van LastPass

Productiviteitstip

Er zijn in Microsoft Edge meerdere snelkoppelingen die je kunt gebruiken: Ctrl+L, Alt+D en F4 brengen je cursus razendsnel naar de adresbalk. F6 doet er nog een schepje bovenop en laat je kiezen tussen tabs, de adresbalk en downloads. Zo kun je nog sneller in Microsoft Edge je werk voor elkaar krijgen!