S01A22 – Windows 11 onder de loep

In aflevering 22 bespreken we het laatste nieuws, wat niet verrassend vooral Windows 11 is. We zien verder één heel IT Pro-evenement voor volgende week, maar sluiten af met een denderende productiviteitstip.

Nieuws

We hebben beide een apparaat met de deze week verschenen Windows Insider build van Windows 11 uitgerust. Dat was makkelijk met deze build, want de eisen voor GPT, TPM2.0 en processoren zijn nog niet van kracht. TPM 2.0 wil je als IT Pro op je apparaten, want deze unlockt een berg informatiebeveiligingsfeatures. Er was een compatibiliteitstool vanuit Microsoft, maar deze is teruggetrokken. WhyNotWin11 biedt een oplossing. Verder bespreken we de ingebouwde Teams-client en Win32 apps in de Microsoft Store.

Als IT Pro voorbereiden op Windows 11? Gebruik MBR2GPT en schaf voor bepaalde moederborden een TPM-insteekmodule aan om ervoor te zorgen dat Windows 11 je 25 jaar oude applicaties op al je vijf jaar oude hardware draait.

Verder zien we een nieuwe Azure Activity Connector voor Azure Sentinel en bespreken we uiteraard PrintNightmare. Nu goed Domain Controllers patchen, dus. Precies het advies vanuit het NCSC deze week, samen met zeven ander basismaatregelen. Vermijd dat je op deze manier de volgende Mandemakers wordt.

Heb je een Western Digital My Book Live NAS? Doe er dan wat mee. Over de rootkit die door Microsoft abusievelijk werd ondertekend hoef je je dan weer weinig zorgen te maken.

Evenementen

Aanstaande dinsdagmiddag komt Jeremy Moskowitz langs bij de Workplace Ninja’s. Mis ‘m niet.

Productiviteitstip

Raymond legt uit hoe je wachtwoorden voor WiFi-netwerken uit Windows kunt opduiken. We bespreken wat je met deze informatie kunt en zou moeten doen.