S03A44 – Een duet met Copilot en ChatGPT

Raymond Comvalius en Sander Berkouwer duiken in het meest recente nieuws en de informatiebeveiligingsupdates. Ze delen wederom de aankomende evenementen en een productiviteitstip.

Nieuws

Raymond merkte afgelopen week de volgende nieuwe Windows Insider-builds op:

De IT Bro’s lopen door de nieuwe, hernieuwde en geüpdatete features heen. Raymond bespreekt ook de problemen rondom de Narrator-feature in schone Windows 11 23H2-installaties. Op sommige Windows-systemen installeert de HP Smart-software zich spontaan zonder een HP-printer in zicht. Raar, maar Raymond merkt op dat dit niet heel erg nieuw is. De Google Docs Extension for Edge deed dit recent ook al…

Het einde is in zicht voor Defender Application Guard for Office en de Windows Security Isolation APIs. Gelukkig staan de vervangers al klaar.

Gebruikers van Google Drive merken gegevensverlies op. Google lanceert met Duet AI een concurrent voor Microsoft’s CoPilots. De meeste ex-Apple-medewerkers vertrekken richting Google. Drie keer Google-nieuws waar de IT Bro’s verbanden tussen herkennen.

Informatiebeveiligingsupdate

Recent zijn leden van een Oekraïns-Zwitserse ransomware-as-a-service-bende opgepakt. Wees geen slachtoffer van dit soort bendes wanneer je OwnCloud inzet. Drie kwetsbaarheden zorgen ervoor dat kwaadwillenden hun slag kunnen slaan. Sander’s CVSS-meter slaat maximaal uit.

Evenementen

Volgende week vindt BlackHat Europe plaats in Londen. Dichterbij huis kun je op woensdag 6 december en donderdag 7 december gratis naar de Cloud Expo in Houten. Op donderdagavond 7 december 2023 organiseert Azure Thursday een meetup bij Ordina in Nieuwegein. Donderdag 7 december en Vrijdag 8 december staat Brouwerij Lamot in het Belgische Mechelen in het teken van CloudBrew.

Productiviteitstip

ChatGPT viert deze week de eerste verjaardag. De ChatGPT-app biedt de mogelijkheid om vragen te stellen. Raymond stelt twee vragen in het Engels en Nederlands, waarop de ChatGPT-app op zijn iPhone een net antwoord formuleert, zij het met een sterk Amerikaans accent…