S03A26 – Twee hernieuwde MVPs over TSMC, Cisco en dynamic setup

Kersvers hernieuwde Microsoft MVPs Raymond en Sander bespreken het nieuws van de afgelopen week en het evenement voor de aankomende week. Raymond deelt een nieuwe productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft lanceerde afgelopen week geen nieuwe Windows Insider-builds. Wel werd er een kritieke Dynamic Update uitgebracht voor Windows 11 versie 21H2 en versie 22H2. Hiermee wordt de Windows-installatie verbeterd. Vooralsnog is deze update alleen te halen in de Microsoft Update Catalog…

Met Windows 365 Frontline biedt Microsoft een kostefficiënte Windows 365-variant voor ploegendiensten en deeltijdwerkers. Deze oplossing is nu Generally Available (GA). In PowerToys versie 0.71.0 plet Microsoft een flink aantal bugs.

De Azure West Europe-regio had afgelopen woensdag last van storm Poly.

Microsoft heeft zeven nieuwe GA-features en twee nieuwe features in Public Preview in Azure AD aangebracht afgelopen maand. Daarnaast deelde Microsoft waar ze momenteel mee aan de rol zijn in Azure AD en welke verbeteringen ze momenteel op de planning hebben vanaf oktober. Sander loopt ze één voor één met je af.

Oracle gaat 8 miljard USD in AI-hardware investeren komend jaar. Het betreft vooral hardware van Nvidia, Ampere en AMD. Is TSMC nu wel of niet gehackt door Lockbit? Dat is een 70-miljoen-dollar-vraag. Cisco waarschuwt voor een nog aan te pakken kwetsbaarheid waardoor verkeer tussen meerdere sites niet geheel goed versleuteld lijkt te zijn.

Evenement

Op dinsdag 11 juli tussen 18:00 en 19:30 legt Microsoft virtueel uit hoe je met Microsoft Entra-technologieën veilige toegang kunt herdefiniëren. Dit evenement zou oorspronkelijk op 20 juni plaats vinden. Het is vervolgens naar 11 juli verplaatst, in plaats van afgeblazen. De wenkbrauwen van de IT Bro’s gingen onderzoekend de lucht in… Wat gaan de dames ons vertellen?

Productiviteitstip

Toetsenbordridders krijgen hulp van Twitter wanneer zij meer productief willen zijn zonder de hele tijd aan hun muis te hengsten. Wanneer de Twitter-website openstaat op Windows, dan kun je door het vraagteken in te toetsen een overzicht tevoorschijn toveren met daarin alle handige sneltoetsen en sneltoetsencombinaties.