S02A17 – NCSC over volwassen authenticatie en steeds minder feature updates

Ook aflevering 17 van seizoen 2 zit boordevol nieuws. Raymond Comvalius en Sander Berkouwer bespreken daarna de aankomende evenementen. Sander deelt een productiviteitstip.

Nieuws

De preview-updates voor Windows 10 (20H2, 21H1 en 21H2), Windows Server 2019 en Windows Server 2022 zijn beschikbaar. Microsoft adresseert een aantal vervelende issues. Windows Server vNext build 25099 is ook beschikbaar. Ondertussen adviseert Palo Alto om geen updates uit 2022 op Read-only Domain Controllers te installeren. Exchange Server updates komen vanaf nu nog slechts twee keer per jaar in plaats van vier keer.

Michael Niehaus deelt zijn onderzoek naar Windows 11’s ingebouwde apps, hoe Teams Consumer te verwijderen en hoe van de Widgets af te komen.

Volgens geruchten introduceert Microsoft VPN-achtige features in toekomstige versies van Edge. Ondertussen heeft Google reeds Chrome versie 101 gelanceerd.

Microsoft legt uit hoe je de Surface Studio laptop zelf kunt repareren. Het NCSC adviseert WebAuthN en FIDO2-beveiligingssleutels. Mogelijk is de comeback van REvil aanstaande. Hoe dan ook, zorg dat je CVE-2022-22954 hebt geïnstalleerd voor Vmware WorkSpace ONE, aangezien deze kwetsbaarheid inmiddels in het wild wordt misbruikt.

Evenementen

Van 5 mei t/m 7 mei vindt Global Azure plaats. 72 uur lang kun je genieten van Azure-gerelateerde virtuele sessies. In het kader van Global Azure organiseert Azure Thursday op 5 mei vanaf 17:30 een evenement met drie sessies.

Productiviteitstip

In de wereld van virtuele en hybride vergaderingen is het fijn wanneer back to back-vergaderingen de mogelijkheid bieden tot een biobreak of jezelf verplaatsen naar de volgende ruimte. Om die tijd te bieden biedt Outlook de automatische mogelijkheid om vergaderingen automatisch in te korten.

Je vindt de mogelijkheid onder File, dan Options. Op de instellingen voor Calendar vind je dan de optie Shorten appointments and meetings:

Shorten appointments and meetings

Je kunt kiezen tussen Start late of End early. De standaardopties korten vergaderingen vanaf een uur in met 10 minuten en kortere vergaderingen in met 5 minuten.