In aflevering 35 van seizoen 4 bespreken Raymond Comvalius en Sander het laatste nieuws. Ze zetten de luisteraars op scherp met hun informatiebeveiligingsupdate en delen het evenement waar zij volgende week spreken. Sander deelt een aanvullende PowerPoint-productiviteitstip.
Nieuws
Om orde te scheppen in Windows build-nummerseries bespreken de IT Bro’s:
- Build 26120.1912 in het ontwikkelaarskanaal
- Build 22635.4291 in het preview-kanaal
- Build 26000 (Windows 11 24H2)
Ook waarschuwen ze voor problemen met de optionele update voor Windows 11 (KB5043145) waar proactieve werkplekbeheerders mogelijk mee aan de slag zijn.
Microsoft kondigde ‘an AI companion for everyone’ aan, maar vergat daarbij volgens de bro’s hele volksstammen, behalve in WhatsApp. Microsoft ligt de komende vijf jaar onder een vergrootglas in Duitsland.
Raymond geeft een update over de plannen van de IT Bro’s om transcripties in te zetten. Een uitgebreide feature in Apple Podcasts kan hierbij helpen.
Informatiebeveiligingsupdate
Er bevinden zich vier kwetsbaarheden in CUPS. Echter, ‘als je nooit print kan er geen command execution plaatsvinden’. I think we’re good.
Meta ontving vijf jaar na melding een boete van de Ierse privacywaakhond omdat ze de aanmeldgegevens van 600 miljoen Facebook- en Instagram-gebruikers plain text had opgeslagen. De ‘werkgerelateerde contactgegevens’ van Nederlandse politie-agenten en hun samenwerkingspartners zijn op straat beland. De IT Bro’s houden het bij de feiten.
Als je je nog afvraagt wat je toch met informatiebeveiliging van Active Directory aan moet, dan is het goed te weten dat verschillende geheime diensten hebben samengewerkt om beveiligingsadvies te geven. Sander duikt erin.
Evenement
Volgende week vindt op vrijdag 11 oktober het AppManagEvent plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De IT Bro’s kijken uit naar hun geweldige voorprogramma.
Productiviteitstip
Sander stapelt een PowerPoint-productiviteitstip bovenop de PowerPoint-productiviteitstip van vorige week. Hij geeft aan de b– en w-knoppen op zijn toetsenbord vaak te gebruiken tijdens presentaties om het publiek niet af te leiden wanneer hij voor de zoveelste keer weer eens een verhaal vertelt dat compleet ongerelateerd is aan wat op de slide staat, maar ook om het publiek bij de les te houden op het moment dat zij juist afgeleid dreigen te raken.