S02A14 – Gratis 1080p voor ClipChamp en betere beveiliging voor Windows 11

In aflevering 14 van seizoen 2 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Raymond deelt een productiviteitstip.

Nieuws

Microsoft haalde afgelopen week bakzeil en stelt nu toch ClipChamp open voor exports op HD-resoluties tot 1080p. Windows 11 Insider build 22593 biedt nieuwe mogelijkheden rondom File Explorer, Terminal, Journal en vensterlay-outs. Helaas is in deze build wel Windows Information Protection stuk.

Op het Windows Powers the Future of Hybrid Work-evenement kondigde Microsoft vooral Windows 365-nieuwtjes aan. David Weston toonde de aankomende informatiebeveiligingsfeatures in Windows. Beheerders met Intune kunnen sowieso binnenkort aan de slag met Windows AutoPatch en met de Remote Help add-on.

Microsoft stopt eind van deze maand met het ondersteunen van oude .NET Framework-versies, kondigde Defender for Servers Plan 1 aan en maakt serieus werk van de on-premises Response actions in Defender for Identity. In Azure biedt Microsoft nu ARM-gebaseerde VMs.

Google komt met een Privacy Guide voor Chrome 100, zodat thuisbeheerders dezelfde instellingen kunnen kiezen als Microsoft voor bedrijven biedt met Edge 100.

Er was een storing bij de Nederlandse Spoorwegen. Wij zetten ons geld in op DNS. De gestolen informatie van huurders van acht woningcorporaties is publiek bekend gemaakt. Het datalek bij drie samenwerkende gemeenten in Zuidoost Drenthe dat afgelopen juli plaatsvond is nu ook gedeeld met de gemeenteraden…

Evenementen

Op dinsdag 12 april en op donderdag 14 april kun je tussen 17:00 en 18:00 virtueel webinars bijwonen vanuit Microsoft’s Spring 2022 security series. Op 14 april vindt ook de Dutch Microsoft & Security Meetup plaats bij Wortel in Gouda. Op vrijdagavond 15 april is het niet lullen, maar patchen bij het DIVD Café. Waar anders dan in Rotterdam? 😉

Productiviteitstip

Windows 11 22H2 biedt allemaal nieuwe functionaliteit. Voor luisteraars in de developer- en beta-channels biedt Windows vanaf Insider build 22504 de mogelijkheid om de microfoon te muten. Win + Alt + K blijkt zo de derde manier om in Microsoft Teams te muten en unmuten.