S02A01 – Een nieuw seizoen met een “oude” tip

In aflevering 1 van seizoen 2 bespreken Raymond Comvalius en Sander Berkouwer het laatste nieuws en aankomende evenementen. Sander deelt één van zijn oudste productiviteitstips.

Nieuws

Deze week nemen we afscheid van BlackBerry OS, BlackBerry 10 en BlabkBerry Messenger, bekend van het ‘pingen’ van weleer. De servers zijn op 4 januari (met opzet) uitgezet.

Qua Windows 11 bespreken we Insider build 22526, de nieuwe mediaspeler uit de Microsoft Store en de geruchten rondom Windows 11 22H2.

Beheerders kunnen deze week al flink voorgenieten met updaten; Exchange Server-beheerders VMware-beheerders en -enthousiastelingen en beheerders bij organisaties met Chrome en Android-apparaten kunnen deze week al warmlopen voorafgaand aan de aankomende Patch Tuesday volgende week. Voor iOS-apparaten staat er ook al het een en ander te broeien…

De Consumer Electronics Show doet ons altijd watertanden. Dit jaar vergaapten we ons specifiek aan de nieuwe Lenovo ThinkPad X1, de aangekondigde ThinkPad Z-serie met AMD-processoren en de nieuwe XPS13 van Dell. Deze apparaten zijn allemaal binnenkort te koop om zakelijk te shinen.

Aankomende evenementen

Op dinsdag 11 januari 2022 kun je van 18:30 tot 20:00 virtueel aanschuiven bij onze Belgische vrienden van DataMinds voor een avond rondom Azure Purview. Op woensdag 12 januari organiseert Microsoft vanaf 17:00 een informatiebeveiligingswebinar over Defender for Containers, en kun je ook aansluiten bij een tech-sessie voor niet-technische personen. Op 13 januari kun je tussen 19:00 en 21:00 virtueel genieten van Azure Thursday met sessies van Frank Buters en Anna-Maria Wykes.

Productiviteitstip

ZoomIt! uit de  Mark Russinovich’s SysInternals Suite vindt zijn weg naar elke presentatielaptop. De app ondersteunt een zoom- (Ctrl + 1 en Ctrl + 4), teken- (Ctrl + 2) en countdown-modus (Ctrl + 3), die onontbeerlijk zijn voor elke beginnende presentator tot zelfs Alex de Jong.