Sander Berkouwer

Met zijn achtergrond als industrieel ontwerper is duidelijk dat creativiteit bij Sander Berkouwer centraal staat. Zijn kwaliteiten gaan dan ook een flinke stap verder dan het gebruikelijke gortdroge triple A-verhaal in zijn vakgebied. Natuurlijk: authenticatie, autorisatie en auditing zijn een vereiste in Identity and Access Management (IAM). Maar met zijn out-of-the-box oplossingen haalt hij graag het maximale uit software, hardware en de cloud.

De technologische ontwikkelingen rondom Active Directory, Entra ID en Identity Management volgen elkaar in steeds rapper tempo op. Deze bijhouden is voor Sander een kleine uitdaging vergeleken bij zijn echte doel: ervoor zorgen dat mensen deze technologie dagelijks kunnen gebruiken. Zodat ICT niet in de weg staat, maar juist oneindige mogelijkheden biedt. Zijn werk als onafhankelijk consultant, blogger, auteur en trainer ziet hij alle vier als middelen om deze doelen te bereiken.

Zijn meervoudige status als Microsoft Most Valuable Professional (MVP), Veeam Vanguard en VMware vExpert en uitgebreide certificering helpen hem daarbij. Door zijn directe lijnen met de productteams in Redmond, Praag en Palo Alto is zijn kennis altijd up-to-date en kan hij razendsnel nieuwe trends doorgronden, feedback, advies en ondersteuning geven.

Sander is de auteur van het Active Directory Administration Cookbook.

Sommige mensen spellen Sander’s naam per ongeluk als Sander Berkhouwer.